självkänsla

Självkänsla är egenskapen att uppleva sig själv som kompetent att klara av livets grundläggande utmaningar samt förtjänt av framgång och välmående.

Jag vet att ni inte kommer tro mig när jag säger att jag hatar migsjälv, att jag föraktar personen som tittar tillbaka på mig i spegeln och att jag anser att jag inte har ett värde som människa, utan att allt ligger i min prestation.
Ni kommer inte tro på mig men det gör inget, för jag tror inte på migsjälv heller.

Det tar mycket krafter och mycket ork att spendera så många timmar med att se ner på sig själv, så många timmar som man spenderar med att vilja vara någon annan och så många timmar med att nedvärdera sig själv. ja, så himla många timmar med att tro att jag inte är värd någons kärlek eller vänskap.

Och jag kan inte berätta för er hur gärna jag skulle vilja vara någon annan, hur gärna jag skulle vilja att mitt hår såg annorlunda ut eller hur gärna jag skulle vilja älska mig själv så att jag kunde få möjligheten att älska alla andra. Det finns det ens ord som skulle kunna förklara den längtan.
Jag vill inte att bra kritik och fantastiska ord ska rinna av mig som vatten på en gås, jag vill kunna ta åt mig av det och tro på det själv. Jag vill kunna kolla in i spegeln och älska den tjejen som tittar tillbaka på mig för att hon är värd en hel värld även om hon inte skrev MVG på det senaste provet.

Det är en evig kamp för att självförakten inte ska vinna över min vilja, en ständig kamp för att inte jag ska dra mig undan, backa, ta ett steg tillbaka och få alla andra att tro att jag inte vill vara mig själv. Jag gömmer mig själv och låter andra se det falska jag, det jag som är tyst, som står två steg bakom alla andra och som tror att alla hatar mig. Och om de inte gör det då, så skulle de avsky mig om de lärde känna vem jag verkligen är.

Ikväll sitter jag här med rödgråtna ögon och en ångest och förakt som inte liknar något annat. Men jag lovar er, mina vänner, att det är sista gången jag tillåter mig själv att må såhär. Sista gången som jag tillåter mig själv att sparka och slåss på mitt eget ego.
Ja, ikväll är det sista gången, sista gången som jag håller inne på mig själv för att jag inte förtjänar bättre.
Imorgon när jag vaknar, då ska jag kolla mig i spegeln och berätta för den tjejen hur grym jag är, jag ska berätta att jag har ett värde och att jag är älskad. Inte av mig själv, inte än. Men av alla andra.
Jag ska låtsas att jag älskar mig själv, jag ska slå er med häpnad och låtsas tills det blir sanning. Ja, jag ska faka min självkänsla tills jag älskar mig själv.
Jag ska leva på definitionen av fake it til you make it. Ja, jag ska skicka min självdestruktivitet i soporna och aldrig mer se på den igen.
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback