cold as ice.

Svenskar är kalla människor.
Man hör det rätt ofta, både ifrån svenskar och ickesvenskar men ändå så finns det en del sanning i det hela.
För om man jämför det oss med andra länder så finns det vissa skillnader, i Spanien och Frankrike så kysser dem varandra på kinden varje gång de träffas och att speciellt spanjorer kan prata öppet om väldigt mycket och kanske rätt privata saker med men vilket som så har de ändå alltid något att säga till någon. Alltid.
Ett annat exempel är när svenskar åker buss, vi sätter oss helst vid två säten och så sätter vi oss på sättet längst in och sen lägger vi våran väska på sättet jämte, i det fallet så är vi nästintill skýgga. Och när man kommer ini buss o och ser att "alla" säten är upptagna så får man rena tankekaoset om vart man ska sitta, ska man sätta sig jämte den där gubben även om han lukar illa och är ful, ska jag våga sätta mig jämte dendär mannen även om han ögon skriker " sätter du dig här, då jävlar!"
Det hela slutar säkert med att du bara sätter dig nånstans även om du vet att det är extremt ouppskattat och du säger inte ens hej.
Ett ännu värre senario kan till exempel vara när du går på bussen och ser att en av dina gamla eller nuvarande klasskompisar som du inte pratar med sitter ensam på två säten och du är osäker på om du ska våga sätta dig där.
Eller om du bara ska gå förbi och låstas som ingenting och sätta dig nånannanstans. För du vet att om du sätter dig där så kommer det bli såndär pinsamtystnad och det vill man ju inte plus att man vet inte vad man ska säga eftersom allt står stilla i huvudet - ska jag ? vågar jag ?
Ja, vi svenskar är rätt skygga av oss.
Ingen ska göra intrång på ens eget område, ens eget liv.
Så är det.
En annan grej är att vi kan liksom stå i vårt hus eller lägenhet och vänta på att grannen ska gå ut ur sitt hus först och gå iväg innan man själv går ut.
Från och till så är svenskar rätt socialt okompitenta, man vet inte vad man ska snacka om när man träffar nån som man en gång kände eller någon man kanske fortfarande känner.
Man vet inte o´m man ska våga säga hej eller bara gå förbi och låtsas som ingenting.
Det sägs också att vi ler rätt sällan och´det är sånt som jag inte ens har tänkt på, gör vi inte?
Egentligen så är det rätt löjligt men man gör ingenting åt det ändå, jag menar det är ju såna vi är'
Det kan man inte direkt ändra på, det är våran kultur, svenskar är såana.



Kommentarer

Design by: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0