just nu

jag vet knappt vad det handlar om längre.
vi, du och jag, oss, dem - allt är borta med vinden och det gör så ont, så ont.
kommer hon glömma mig? hatar hon mig? kommer hon någosin se på mig som hon brukade igen?
men jag visste ju det. förlorade vänskaper gör ont.
det spelar ingen roll att vi inte är ovänner, dethär är nästan värre. vi säger en mening eller så till varandra, men så fort den andra börjar prata så vänder vi bort. en överdos.
den oroliga magkänslan som styr allt jag gör, kontrollerar alla känslor som bara växer och växer i mig.
en blick, jag är borta.
jag blir som värst av att kolla in i dina ögon, av att höra din röst. det skapar en avundsjuka som jag inte trodde fanns hos mig, som jag inte trodde jag var kapabel till.
kommer vi någonsin hitta tillbaka igen? till de stunderna som ligger mig så varmt om hjärtat? går det, kan vi, vill du?
men jag vet.
det var min förlust och inte din. det var jag som bröt ihop som ett litet barn. det var jag vars tårar rann. det var mitt hjärta som till viss del brast.

från allt till inget

tårarna rinner som forsarna i Viktoriafallen. det är en ångest som jag aldrig känt förut, aldrig såhär stark, aldrig såhär plötslig, aldrig såhär förlamande.
jag ångrar hårt, så hårt att ni ens fick veta. men jag trodde, jag trodde att om jag berättade för er, så skulle det kännas bättre för mig. för det är ju trots allt bättre att dela på allt, det blir mindre att bära då.
egoistiskt kanske.
men att någon lätt form av utfrysning var svaret, var det sista jag nånsin väntat mig, från er. vi delade så nära som allt, jag kände er, jag visste vilka ni var.
eller kanske det först är nu som jag inte förstått att jag kanske inte ens vad hälften av det är för mig för er. det var så, så lätt för er, att bara frysa ut mig.
det var så lätt att bara gå förbi, låta tårarna rinna och gå åt ett annat håll.
det kan ha varit den värsta känslan i mitt liv.
när jag stiger in i ett rum, ett rum som är så associerat med kärlek och vänskap. vid första anblicken ser jag hur era hjärnor arbetar för att komma på en rimlig förklarning för varför ni sitter där, egentligen. ni klurar och klurar för att jag inte ska förstå sanningen.
ändå är jag inte så dum, jag såg det. såg hur ni förbannade er själva för att ni var tvungna att se mig. förbannande er för att jag på något sätt hade hittat er.
ni som brukar vara så fulla av kärlek och fina ord blev bara som en karusell i min hjärna.
jag har aldrig känt mig så illa till mods som jag gjorde när jag satt där, tillsammans med er, det kändes som om jag inte ens kände er längre.
som om mina två fina fina vänner hade gått upp i rök. till varandra var ni precis som de underbara vänner jag älskade att spendera så mycket tid som möjligt med, men så fort tonen riktades till mig, så försvann allt.

ni måste förstå, jag älskar er av hela mitt hjärta.
ni var som små änglar i min vardag.
det finns så mycket kvar, efter så få dagar.
jag vågar knappt tänka på hur allt skulle bli utan er, hur dessa ett och ett halvt åren skulle bli utan er.
jag har en sån kärlek till er, en som knappt ord kan förklara.
men jag lovar, att om ni trivs bättre ihop så håller jag mig undan.
jag vill inte såra er, jag vill inte vara den som tar veck era drömmar.
ni betyder så oerhört mycket för mig, obeskrivligt.
jag skulle hata mig själv om jag förlorade er.

hej

jag spyr upp känslorna.

inte ens

jag är i vägen, jag är dum, jag vill helst försvinna i dessa stunder.
skratten hörs alltid lång väg.
jag är aldrig där.
livrädd för att förstöra det ni har.
livrädd för att vi inte ens är hälften av vad jag tror vi är.
rädd för att jag bara är en fin gest, för att inte lämnas ensam.
så rädd att våra skratt ska dö ut och lämna mig kvar.
livrädd för att jag inte ens är hälften av den vän ni tror jag är.
jag vet att allt skulle bli så mycket lättare för er då, när jag inte fanns.

vågen

vissa kallar det att medvetet leka med döden men jag vet inte. det är bara mer som en motivation, en tävling. tävlingen tar förvisso aldrig slut men motivationen finns ju alltid där, bara lite till, bara lite till. jag menar, om det nu funkar som en motivation i vardagen, varför inte använda den?
visst. den kan få en att må skit men samtidigt finns det gånger som man bara älskar de där siffrorna som står på dendär displayen. men känner detdära JAAAAA som ekar inne i huvudet. en sån härligt känsla.
det är ju inte så att det handlar om att tappa alla kilon, mer bara att få utsidan att se lite bättre ut.
egentligen så har jag blivit rätt glad över de sju kilon eller så som gick bort i höstas, det känns bra. och nu känns det bra.
jag skriker aldrig över kroppen när jag kollar mig i spegeln, det är inte riktigt utsidan som värderas då. utan mer insidan, som jag tror speglas i mina ögonen, jag kritiserar ögonen för vad de speglar, i princip.

det anses vara dåligt, jag vet. men om det hjälper en att vara motiverade så? jag menar, dessutom så hjälper den ju en att hålla ens vikt typ. som en slags ometer.


welcome home

jag ställer mig framför spegeln, tittar på mig själv och ler. jag tycker om personen som ser tillbaka på mig.
det är jag, cirkus 99 procent av tiden numera. de senaste veckorna har jag verkligen tyckt om mig själv. och det har varit en slags lycka för mig.
givetvis.
idag när mina ögon tittar på spegelbilden så får den inget leende tillbaka. istället ser den tårar rinnades längs kinderna.
men det kanske är så. man ska inte vara på topp hela tiden, kanske inte är gjord för det. men den känslan var så fin, varför är den bortblåst idag?
fast den kommer imorgon igen, det är jag säker på. detta är bara en tillfällighet.